lørdag den 14. november 2015

Interaktiv kunst

Interaktiv kunst
Interaktiv kunst kom frem i 1990'erne. Det er en form for kunst, der involverer tilskueren. Nogle interaktive kunst installationer opnår kræverne, for at kalde det interaktiv kunst, ved at lade observatøren eller den besøgende "walk" i, på og omkring installationen. Værker af denne form for kunst har ofte computer, grænseflader og sensorer til at reagere på aktivitet, varme eller andre typer af input, skaberen har programmeret dem til at reagere på. Publikum har nogle gange mulighed for at påvirke forløbet af præstationen, eller endda deltage i den.

Olafur Eliasson
Your atmospheric color atlas, 2009, af Olafur Eliasson
Your atmospheric color atlas består af tåge, der er belyst i farverne rød, grøn og blå. Værket kredser om farvers fremtræden for det menneskelige øje. Den farverige tåge slører ens syn og udfordrer dermed ens orienteringsevne, hvorved den tvinger en til at navigere i rummet, ved hjælp af ens andre sanser og måske skabe ens egen farveatlas.
Facebook 
Facebook Bliss er en side, hvor man selv kan administrere Facebook-meddelelser.
Dette interaktiv kunst er stærk i sin betydning og evne til at røre ved følelser. Hjemmesiden er skabt identisk til Facebooks officielle side, siden viser dog kun Facebook-logoet og de tre meddelelsers logoer, venneanmodninger, beskeder og indlæg vedrørende brugeren.
http://www.anthonyantonellis.com/bliss/
-Ved at trykke på knappen Bliss, stiger det røde tal ved siden af melddelsernes logo, ligesom hvis man modtager noget nyt på Facebooks officelle side. Får at slette tallet, trykker man på facebook eller det enkelte logo man ønsker at få tallet væk ved.
Facebook Bliss, 2012, af Anthony Antonellis. 
The Revolving Internet
http://therevolvinginternet.com/ 

Put it on a pedestal .com
http://archive.rhizome.org/artbase/53270/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar